T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MALATYA / DARENDE - Balaban İmam Hatip Ortaokulu

Balaban İmam Hatip Ortaokulu

Telefon
0422 635 63 35
Belgegeçer
0
WEB
https://dbalabaniho.meb.k12.tr
Adres
Balaban Mah. Atatürk Cad. Aşağı No44 DARENDE/MALATYA
Vizyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
Misyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek orta öğrenime hazırlamak; ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmeye yardımcı olmak, din konusunda toplumu aydınlatmaktır. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.
Başarılar
Öğretmen :6
Öğrenci :56
Derslik :23
Kütüphane Kitap Sayısı :1050
Öğretim Şekli :Normal ve tam gün eğitim verilmektedir.
Saatler
08.40 - 15.10
Isınma
Kömür kaloriferi
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İngilizce, Arapça
Ulaşım
İlçe ve il merkezi saat başı servis imkanı bulunmaktadır. Ayrıca D300 karayolu üzerinde olup, herhangi bir ulaşım sorunu yaşanmamaktadır.
Servis Bilgisi
Saat başı servis mevcuttur
Yerleşim Yeri
Eskiden belde belediyesi olan Balaban Büyükşehirle birlikte mahalle konumuna geçmiştir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Darende´ye 17 Km, Malatya´ya 85 Km uzaklılktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır